Copii

Sprijinim direct pentru îngrijire și terapie
copii cu paralizie cerebrală.

 

Poți descoperi poveștile lor chiar aici.

MartaMaria copii Eva

Eva

„Eva este minunea noastră, născută prematur la 28 săptămâni prin operație cezariană de urgență, cu scor Apgar 7 și speranțe minime de viață. Cu toate acestea însă, ea nu a renunțat nici o clipă sa lupte și ne-a depășit întotdeauna așteptările!

Andrei

Andrei este un băiețel foarte iubit, născut în august 2008 cu Sindrom Sturge Weber bilateral. Malformațiile cerebrale sunt severe și îi afectează grav viața (nu vorbește, nu merge, este complet dependent de noi pentru ajutor). A făcut primele convulsii la varsta de 3 luni. De atunci primește zilnic anticonvulsivante, fapt ce a rărit semnificativ perioadele de convulsii.

MartaMaria copii Andrei
MartaMaria copii Zoe

Zoe

Zoe este o fetiță căreia îi place foarte mult să se joace și să exploreze împreună cu frățiorul ei mai mare. S-a născut cu 9 saptamani mai devreme, datorită unor complicații ale sarcinii și a unui nod de cordon ombilical (căci de cand era în burtică era foarte neastamparată!).

Luca

Luca s-a nascut prematur, pe 4 octombrie 2005, la doar 31 de saptamani de sarcina, luand nota 7 la nastere. Problemele au aparut la cateva zile dupa, cand a avut o hemoragie cerebrala, stabilizata cu greu. Peste inca o saptamana a contactat o meningita si a fost nevoie de alt tratament. Dar lucrurile nu s-au oprit aici.

MartaMaria copii Luca
RADU

Radu

Radu este un baiat foarte sociabil. El a avut insa nesansa sa se nasca prematur la o varsta foarte critica ( in luna a 8-a), cu circulara de cordon si s-a simtit bine pana in a 3-a zi , cand starea sa generala s-a agravat brusc, s-a declansat o hemoragie masiva digestiva si pulmonara si a facut 2 stopuri cardio-respiratorii.

Marta

Marta este o fetita care zambeste tot timpul. A venit pe lume pe 17 februarie 2011, la ora 17:17, dupa o sarcina fara probleme. In ziua cand a implinit o luna ne-a oferit primul ei zambet larg, dar tot in aceeasi zi am primit si vestea, ca un traznet, ca angiomul facial cu care se nascuse (pata de vin de Porto) avea si alte implicatii mult mai severe.

Martamaria Marta1
MartaMaria Copii Ioana-100

Ioana

Ioana s-a nascut dupa o sarcina perfecta si a fost inca din prima clipa o fetita foarte iubita. Desi nimic inainte de aparitia ei nu prevestea ca ceva ar putea fi in neregula, inca din primele zile de viata ne-am dat seama ca Ioana nu este precum alti bebelusi din jurul ei: starea permanenta de incordare, tendinta de a se arcui spre spate si, din cand in cand, miscarile involuntare ale mainilor, mai accentuate decat ar fi fost normal pentru varsta ei, ne-au facut sa incepem de foarte devreme diferite investigatii medicale.

Maria

Maria este o fetita foarte iubita si un copil foarte puternic. Este nascuta in Decembrie 2014 cu o boala genetica extrem de rara, atat de rara incat nu are denumire! Inca din primele luni a dovedit ca este o luptatoare, pentru ca pe parcursul vietii ei a trecut prin multe cumpene.

MartaMaria copii Maria
MartaMaria Copii Claudiu

Claudiu

Claudiu Florentin este un băiețel de 10 ani, născut la termen. Până la vârsta de un an și jumătate nu a dat semne că ar avea vreo problemă de sănătate, însă noi am constatat că mergea doar pe genunchi…și se juca doar singur! Atunci, în urma mai multor investigații, i s-a pus diagnosticul de întârziere în dezvoltare (diagnostic ce a fost ulterior confirmat și de testele genetice).