Toți copiii sunt copii!

1 Iunie este ziua loanei,
1 Iunie este ziua lui Raul,
1 Iunie este ziua Martei,
1 Iunie este ziua lui David, a lui Matei, a Nataliei, a Anei, a Ritei, a lui Ștefan, a Antoniei, a lui Tudor, a lui Anouk, a lui Radu, a lui Cătălin…

1 Iunie este ziua tuturor copiilor!
Și a celor blonzi, și a celor de culoare, a celor cu ochi albaștri, a celor în scaun cu rotile! Sau cum a spus Matei, un băiețel de 10 ani, în desenul său cu robotul aruncător de inimi, pe care ni l-a trimis în semn de susținere: “Mari și mici / Oricum ar fi / Toți copiii sunt copii!”

image

Asociația Umanitară Marta Maria a lansat campania “Toți copiii sunt copii” în București anul trecut la scurt timp după ce a fost înființată. Anul acesta, Asociația și-a propus extinderea campaniei la nivel național prin implicarea mai multor organizații umanitare similare. Părinții unor copii cu nevoi speciale din toată țara ne-au trimis desenele copiilor si mesajele lor de susținere. Alți părinți, de data aceasta cu copii tipici, ne-au trimis la rândul lor creațiile micilor artiști. Fiecare desen este original în felul lui. Așa cum fiecare autor este “un original”.
Copiii nu sunt “de serie”!

Rita i-a invitat în desenul ei pe toti copiii la o “petrecere a inimilor”, Antonia si David au desenat fluturi si flori, Marta a mâzgălit animale, Vera și-a imaginat un grup de copii la fel de diverși precum lumea însăși.

Fiecare copil este unicat!

Mulțumim tuturor organizațiilor și familiilor care ne-au sprijinit la realizarea acestui proiect!