În iunie 2021, alături de Help Me Be A Rockstar și AMAis, am avut o întâlnire la Primaria sectorului 6 cu dna viceprimar Mihaela Ștefan, dl viceprimar Alexandru Gâdiuță, dna Gabriela Schmutzer și Mihaela Drăgoi- DGASPC Sector 6, în care am discutat despre accesibilizarea și proiectarea incluzivă a parcurilor din sectorul 6.

Asociația noastră a pregătit un Ghid de adaptare a locurilor de joacă la nevoile copiilor cu dizabilități pe baza căruia am discutat despre posibilitățile de accesibilizare din sectorul 6. Totodată ne-am întâlnit cu reprezentanți ai ADPDU Sector  6 și împreună cu dna viceprimar am făcut o inspecție a locurilor de joacă ale sectorului.

Împreună cu AMAis– organizație care are ca misiune proiectarea incluzivă, Grow Up Romania– părinți care-și doresc un oraș mai prietenos cu noi toți și Help Me Be A Rockstar – evenimente culturale accesibile am format în luna martie a acestui an un grup de lucru pentru accesibilizarea spațiilor de joacă existente și proiectarea incluzivă a unora noi. Ne oferim voluntar expertiza și cunoștințele pentru a ajuta autoritățile să creeze locuri de joacă în care toți copiii să aibă acces.

Este un drum lung…proiectarea incluzivă este mult mai mult decât înlocuirea punctuală a unor echipamente de joacă, cu unele accesibile. Dar întotdeauna începem de undeva.

Avem deja exemplul nostru de succes Joyplace– primul spațiu de joacă incluziv interior deschis în parteneriat cu Asociația Vreau și eu să merg și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în 2016.