Cu toate că e pandemie și stăm în casă, cu toate că multe proiecte s-au blocat, noi avem o veste extraordinară:

În prima săptămână din decembrie, de ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, a fost inaugurată la Constanța, în City Park Mall prima toaletă cu pat de schimbat- pentru persoanele cu dizabilități complexe- din România!

Nici nu știți cât suntem de bucuroși și de mândri de oamenii ăștia care nu s-au lăsat intimidați nici de cerințele uneori extrem de dificile legate de spațiu, nici de blocajele legate de furnizori și au reușit să amenajeze o astfel de cameră. Bravo!

Vă povesteam anul trecut, pe vremea aceasta, despre toaletele de tip , cu pat de schimbat.

Mă sunase o prietenă, și ea mama unui băiețel cu nevoi speciale, să ne mobilizeze să aducem și noi în România acest tip de toaletă, pentru a nu mai fi nevoie să ne schimbăm copiii pe jos la mall.

Da, ați citit bine. De foarte multe ori părinții copiilor cu dizabilități (care nu mai sunt bebeluși) nu au soluție pentru schimbatul lor, când sunt în oraș. Dar nu numai copiii, ci și alte persoane cu handicap grav, dificultăți profunde și multiple de învățare, scleroză multiplă, paralizie cerebrală, leziuni ale coloanei vertebrale sau persoane în vârstă în fotoliu rulant nu pot folosi toaletele accesibilizate standard (proiectate pentru folosirea independentă).

În România există în momentul de față aproximativ 850 000 de persoane cu dizabilități. Dintre acestea se estimează că o pătrime, adica peste 200 000 de persoane, nu pot accesa o toaletă standard pentru handicap- marcată cu semnul persoană în fotoliu rulant.

Tolatele de tip , oferă în primul rând spațiu suficient de manevră pentru persoana cu dificultăți și doi însoțitori ai acesteia, pat generos pentru schimbat reglabil pe înălțime- pentru transferul facil din fotoliul rulant, toaletă centrală cu spațiu liber de manevră pe ambele laturi pentru asistenți și lavoar adaptat.

Mulțumim, pentru că ați răspuns inițiativei noastre de a clădi o societate în care toți membri ei, indiferent de abilități sau dizabilități, sunt tratați cu respect!