Delfinoterapie

Terapia cu delfini este, asa cum îi spune și numele, o formă de vindecare prin intermediul delfinilor. Copiii cu tulburări din spectrul autist, cu tetrapareză spastică, cu boli genetice, cu probleme de auz sau epilepsie pot beneficia de pe urma acestei terapii. Terapia a fost inițiată în anii 1978, de către dr. David Nathanson.

Înotul cu delfinii conferă pacientilor o stare de bine și relaxare, crește imunitatea organismului, stimulează atenția și autocontrolul, consolidând încrederea în sine, Stimulând interesul și curiozitatea pentru mediul înconjurător, delfinoterapia îmbunătățește relațiile interpersonale ale pacienților.

Dupa terapia cu delfini, copilul cu probleme speciale poate să învețe mai repede și poate reuși să facă achiziții psiho-motorii pentru care altfel ar fi avut nevoie de mai mult timp. Delfinoterapia accelerează capacitatea de învățare de până la 10 ori, efectul maxim observându-se la 6 luni – 1 an după sesiunea de delfinoterapie.

O sesiune de delfinoterapie durează de obicei 10 zile. Copilul înoată cu delfinii, dar îi și urmărește în jocul lor. Ei reușesc astfel să dobândească abilități diverse, să facă noi achiziții psiho-motorii, să se dezvolte .

Exercițiile sunt supravegheate de un terapeut specializat, care ajută copilul să intre în contact cât mai mult cu delfinul. Delfinii sunt capabili de o acceptare necondiționată a pacienților, încurajând o legatură emoțională puternică.

După înotul cu delfinii interesul și curiozitatea copilului pentru tot ceea ce îl înconjoară crește semnificativ .

Mai multe informații: http://www.delfin-terapie.ro